Vonnissen

In deze rubriek vind u een hoop informatie over huurrecht. Wij hebben voor uw een interessant archief opgebouwd wat u kunt helpen bij vragen over problemen met huurders en of andere huurzaken.

Ontruimingsvonnis.nl: Vonnis databank

Huurovereenkomst 81-jarige overlastbezorgende huurder wordt ontbonden

22 Mar 2012

Verhuurder eist ontbinding van het huurcontract en ontruiming van de woning, omdat de 81 jarige huurder al geruime tijd overlast veroorzaakt. De huurder vertoont hinderlijk gedrag jegens de medebewoners en valt vrouwelijke bewoners regematig lastig. Ook rijdt de huurder zo hard met zijn scootmobile dat hierdoor bewoners gewond raken en zaken worden beschadigd. Verhuurder is van mening dat door het gedrag van de huurder, het woongenot van de andere bewoners wordt aangetast. Huurder ontkent zijn gedrag niet en geeft toe met zijn schootmobiel schade te hebben aangebracht. Huurder geeft aan wel te kunnen beloven dat zijn gedrag in de toekomst gaat veranderen, maar weet niet of hij dit waar kan maken.

De rechter is op basis van de klachten van mening dat de huurder zich niet als  een goede huurder gedraagt. De rechter vindt daarom dat er van de verhuurder niet kan woren verwacht dat zij de huurder nog langer woongenot leveren. Omdat de huurder een slecht ter been zijnde 81 jarige is, beslist de rechter de ontruimingstermijn op 3 maanden.Lees meer